Vitne i Haugesund etter konfrontasjon

Vi møter i dag som vitner i Haugesund tingrett mot mannen som skrev i detaljer hvordan han misbrukte egne barn. Det viste seg i ettertid at han ikke hadde barn, men det endrer ikke det faktum at han skrev om overgrep og skrev seksualiserende til en mindreårig.

Vi var i dag vitne i saken mot en mann fra Haugesund som skrev seksualiserende med vår profil. Saken ble anmeldt 18 februar 2017, men kom opp for retten i dag. Det vi ikke visste før i dag var at mannen 2 ganger tidligere var dømt for overgrep mot barn. Han ble både i 2001 og 2013 dømt for overgrep mot til sammen 3 mindreårige, og for oppbevaring av flere timer med filmer av overgrep mot barn. Det at han nå ble stoppet før han møtte et virkelig barn var nok bare tilfeldig. Det som bekymrer er at mannen ikke på noe tidspunkt har blitt tilbudt hjelp for sin tiltrekning mot barn. At han kun måtte sone en kort dom for så å slippe ut og begå nye overgrep, få en ny kort dom og på nytt slippe ut uten behandling eller oppfølging. Hvordan kan man stoppe overgrep når staten ikke tar ansvar? Han fikk i dag en påstand på 45 dager ubetinget fengsel, men ikke pålagt noe behandling. Er det noen som tenker at denne personen ikke vil fortsette med dette? At han blir tatt for seksuelle overgrep mot barn for 3 gang sier vel alt om at han antakelig ikke vil slutte.

Etter vi var ferdige i retten møtte vi en mann i slutten av 20 årene i Haugesund. Mannen ønsket å møte vår 14 år gamle profil. Vi forklarte som setning 2 i chatten at jenta var 14 år på juleferie hos oldemor. Mannen ville gjerne møte jenta for å bli litt bedre kjent. Han skrev ikke noe direkte seksuelt, så her var det ikke noe poeng for oss å ringe politiet på stedet. Det som allikevel er ugreit er at alle voksne burde forstå at å avtale møte med et barn er upassende og grenseoverskridende. Møter du en mindreårig på gata tar du jo ikke kontakt og spør om hun vil leke med deg! Da bør samme regler gjelde for nett. Det er ikke normalt at voksne menn blir venn med barn!
Selv om mannen ikke ble pågrepet på stedet skriver vi en anmeldelse og en bekymringsmelding til barnevernet.
https://hnytt.no/…/pedo-jegere-avslorte-mann-pa-haugalandet/

Skriv en kommentar